2010. április 21., szerda

Értékelés: Nindzsagyilkos (Ninja Assassin)

NindzsagyilkosAz Ozunu klán több száz év után ugyanúgy folytatja napjainkban is a kis tanoncok profi ninjákká képzését, akiket árvaként szednek össze. A rendszerük kőkemény, és változatlan megalakulásuk óta. A törvényük szent és sérthetetlen: A gyengeség erőre kényszerít. Az árulás pedig vérre. Szolgáltatásukat akárki igénybe veheti, mindössze 100 font arannyal egyenértékű összeget kell átutalnia bankszámlájukra. A klán góréja könyörtelen harcos és gyilkos is egyben, aki ellene szegül, annak vége. Az Europol törvényszéki szakértője nem tudja mibe fog, nekilát felkutatni, ki vagy kik irtják bizonyos vezetőiket. Az éjből előtörő kegyetlen ninják bizony osztják a lapokat kőkeményen, röpködő végtagok, fröcsögő vér, és mindez csupán báránybőrbe bújtatott brutális gyilkolászás.

A helyszínünk Berlin, ami azért mondható zsírnak, mert végre nem egy megszokott városban játszódik. Lényeg, manapság nem sok ninjás filmhez lehet szerencsénk, ezért picit vonakodva ültem le elé, mert hát a régiek nem tetszenek, ugye új meg nem igazán van, de ez így brutálisan jó volt! Rég ért ekkora kellemes csalódás, végig élvezhető, akciódús vérontás, és még értelme is akad, ezért megbocsájtható a film elején az a némi üresjárat. Tetszett a hangsúly, amit a vérre fektettek, marha jók voltak a harcok, a fegyverek, amikkel küzdöttek, és ráadásul még látványosan izgalmas is. Engem valahogy végig lekötött, folyamatosan azon tűnődtem merre viszik el a történetszálat. Illetve, ha már történet, akkor egyedül az Europol-os ügynökök sikerültek elég tipikusra, nekik nem ártott volna egy jobb kidolgozás.

Mindenképp pozitívan hatottak a flashbackek, melyek Raizo, vagyis főhősünk gyermekkorát ismertették velünk. A gyerekninják bemutatásakor megfogtak a tök aranyos ferdeszemű kissrácokkal, illetve főszereplő hölgyeményünk gyönyörű kislány karakterével is. Ide mindenképp jár a nagyon nagy pacsi, hogy fordítottak rá elég figyelmet, mert hát elég jól bemutatja ifjú korukat, az tény.

Úgy érzem, a Warner Brothers. jó területre tévedt, hogy bevállalt egy ilyen jellegű, kiegyensúlyozott ninjás filmet. Nos, mivel ennek megnézése után nem kellett köpködnöm, mert alapjában véve nem tartozik a kedvenc kategóriáim közé, viszont ezután másképp fogok vélekedni a stílusról. Nulla elvárásom volt, ehhez képest kaptam egy, marha izgalmas, nem unalomba fulladós filmet, ami a végigvezetettsége miatt kap egy 10/8-at.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból