2010. április 16., péntek

Értékelés: A titánok harca 3D (Clash of the Titans)

Perszeusz (Sam Worthington) isteni apától származik, de ember gyermekeként nevelkedett, és oda jutott, hogy képtelen megvédeni családját az alvilág bosszúálló istenétől, Hádésztól (Ralph Fiennes). Vesztenivalója nem igazán van, így elhatározza, hogy egy csapat mindenre elszánt harcost a pokol ura ellen vezet, mielőtt az megszerezné Zeusztól (Liam Neeson) a hatalmat. Veszélyekkel teli útjuk során Perszeusz és bártor harcosai tiltott világokon verekszik keresztül magukat, olyan tájakon át, ahová még halandó nem tette lábát, és ahol démonokkal, ismeretlen fenevadakkal kell szembeszállniuk. Perszeusz egyetlen esélye a túlélésre, ha elfogadja a benne rejlő isteni hatalmat, és képes sorsa fölé emelkedni, rátalálva saját végzetére.

Nos. Szóval sajnos beváltak a gyanúim, túl nagy hype övezte körül a titánokat, hogy akkora tudjon lenni, mint szerették volna. Amikor a film végén fellövik a rendező nevét „Louis Leterrier” a vászonra, teljesen ismeretlenül cseng, pedig A hihetetlen Hulk és A szállító 1-2 filmek is az ő dirigálásában jöttek létre, és azokhoz képest ez bizony csalódás volt. Jó, oké, gondolom nem volt könnyű ennyi karaktert mozgatni egyszerre, de mégsem sikerült lehengerlő élményt nyújtania. Legalábbis számomra.

Az külön bekezdést érdemel, hogy már az is büntetés, ha valaki moziba jár, és nem választhat a sima 2D-s vetítést, ugyanis mi kényszerből mentünk 3D-re, ami olyannyira semmit nem tett hozzá a filmhez, hogy sokszor csak sötétebb képet kaptunk, na meg egy fölösleges szemüveget. Ugye többször hangoztattam az oldalon, hogy ez konvertált 3D, aminek ellene vagyok, és meg is volt az eredménye. Mindegy is, ez már ilyen lett, de ez csak egy pont negatívum.

A másik dolog, ami kimondottan idegesített, Zeusz ruhájának csillogása, amiről tudom, hogy apró dolog, de „gagyi” hatást keltett. Ráadásul Liam Neeson csak maradjon meg apának, aki cseszett ütős módon szerzi vissza lányát. Sam Worthington viszont az a szereplő, aki még mindig abszolút szimpatikus, és tisztára mintha egy szerepjáték karakterét láttuk volna, fejlődött a ruhája, a fegyverei, és a harcképessége is, szóval, mint karakter, bravó! A harmadik nagy góré, Ralph Fiennes nem maradhat sorok nélkül, az ő karaktere szintén magával ragadó: megjelenései, effektvilága, amikor feljön az emberekhez, teljesen profi módon kivitelezett volt, szóval ő is kellemes csalódást okozott. És aki egyszerűen csak harmadik kedvenc a filmből a jelleme miatt, az a Sivatagi varázsló.

Összességében a lények (skorpió, kraken, medusa, stb.) jól voltak kivitelezve. A szinkronjára is azt mondom, hogy rendben van, bár apró magyarításokkal találkozhatnak a szemfülesebbek. Pontjait tekintve pedig semmiképp nem ér többet egy 10/6-nál. Sajnos! Bár tudtam, hogy nem várhatok sokat, de nem kellett volna, hogy így legyen.

7 megjegyzés:

moo írta...

háth a 3D valami förtelem volt és dollár milliókat költenek rá... ismét a tipikus példája, hogy 2D-ből minek 3D-t KONVERTÁLNI?????? OMG

Crash írta...

Azért mert a sok birka bemegy rá....
de ennél a filmnél az a baj h nem csak a 3D-vel volt baj.... pedig én még vártam is...:(

függő írta...

Mindenki sokat várt tőle, ezért nem lett belőle semmi, és most a készítőkre utaltam. De ez a kényszer háromdé...

Névtelen írta...

utálom az ilyen lehúzo okoskodo,hozzá nemértö kritikusokat takarodjál utcát seperni te idiota!! ok kisebb hibák vannak de ez a film akkor is nagy durranás 10-böl 8-9 es!!!

Crash írta...

Névtelen "barátom" mi a nagy durranás benne? a gagyi után gyártott 3D, a szinte semmi akció?(pedig a lehetőségek nagyon is adottak voltak)
Egyedül a szereposztás volt jó, de sok karaktert olyan gyorsan "eltüntettek" Worthington mellől h időd nem volt megismerni...
Pedig összességében én nagyon vártam de sajnos csak a bemutatója volt nagy durranás semmi több..és ha neked ezek a 9es filmek akkor nem tudom mit kap az avatar vagy a gyűrük ura stb.... mert biztos nem 1 egység van köztük :)

függő írta...

Csak most látom mizu itten, figyelj, vazze...
1, Engem nem érdekel a dumád, menj te oda, ahová engem kívánsz, vagy épp lehet ott is vagy.
2, Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez egy blog, ami az én véleményemmel lesz tele, ha tetszik, ha nem!
3, Szerintem ha megkérdezel 100 embert, hidd el, hogy 70-nek nem fog bejönni, de lehet keveset mondtam.
4, Küldd be a kritikádat a filmről (ha tudsz ilyet írni...), majd meglátjuk, ki mennyire ért hozzá. Most nem azt mondom, hogy profi kritikus vagyok (féléve kezdtem, hogy lennék?), meg a másik, ha megfigyeled a címet (az Értékelés szóra gondoltam), akkor láthatod, hogy ez nem egy kritika, hanem egy személyes vélemény, és milyen módon bírálsz te engem??
5, ...... ezt inkább nem írom le, nem süllyedek a szintedre, így is sok karaktert pocsékoltam.

Kóczy írta...

@Névtelen: Okoskodó? Hozzá nem értő? Mihez képest?
Megkockáztatom, hogy a blog írója nem hivatásos kritkus, ő csak leírta véleményét a filmről. Amihez joga van. Neki nem tetszett annyira, neked igen. Neki 10/6-os, neked 10/8-as vagy 9-es. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más tetszik. Ennyi. Emiatt szerintem nem érdemes és nem is lehet leidiótázni valakit. (Úgy pedig nem is szép dolog, hogy még csak egy nicknévvel sem vállalod fel magad.)

A film egyébként nekem sem jött be annyira. Az előzetesek alapján többre számítottam. Nálam is olyan 6-os 7-es körül mozog első megtekintés után.

Megjegyzés küldése

Filmnews.hu - Hírek egyenesen Hollywoodból